2012. június 10., vasárnap

4 évszakos tunika, rosszcsontoknak!

Még a januári Barka fonalakcióban vettem jó pár gombóc 4 évszak fonalat, a színébe is rögtön beleszerettem, és már akkor tudtam, hogy valami ilyesfélét szeretnék belőle a kisebbik lányomnak.
A fonal abban különleges, hogy van benne pamut, bambusz és gyapjú is, nagyon jó az esése, vastag -így haladósan lehet vele dolgozni-, és a különböző összetételű szálak picit eltérnek, így önmagában van egyfajta textúrája.
A kezdés végül adott volt, valahol találtam ezt a négyzetes kezdési módot, ezt számoltam át a mi méretünkre és fonalunkra. Folyamatos méregetéssel alakítottam ki a felső részt, cserébe nem kellett varrogatni, mert folyamatosan haladhattam.

Itt látszik, hogy hátulra gombot terveztem, mert szeretném, ha sokáig jó lenne. Ha pocakban nem növi, ki, akkor a feje is sokáig kényelmesen át fog férni :)

Az alja mintájához a mostani FDiana horgolt divat újságot hívtam segítségül (No.22.), abból is az 1-es modell aljának csipkemintáját vettem. Szerencsémre a befejező szemszám pont stimmelt a négyzetes rész alján!
Csemetém ma éppen vállalkozó kedvében volt, így mindenféle pozícióban hajlandó volt bemutatni új ruháját :D Tegnap este lettem kész, majdnem ebben aludt éjszaka...
Projekt on Ravelry

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett. Úgy látom, a kislányodnak is tetszik. :)

    VálaszTörlés
  2. Martonné Anikó2012. június 10. 15:09

    Ó nagyon szép lett, persze kell egy ilyen vállalkozó modell is hozzá! A színe, ha hinni lehet a képernyőmnek nagyon különleges.Rewmélem teszel rá valami rózsaszínt, virágot, szalagot, masnit, akármit, a kislányok imádják eggyüt a két színt.ill.mindenhez a rőzsaszínt.Legalábbis akiket én ismerek.Nagyon kreatív vagy, jó a ruha /tunika?/ ötlete, és a minta is nagyon jól érvényesül.Klassz!

    VálaszTörlés
  3. Szép tunika:) bájos kislány!

    VálaszTörlés

Szívesen fogadok minden véleményt, kritikát, építő javaslatot :)
A megjegyzések azután jelennek meg, ha én engedélyeztem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...